Lav din egen hjemmeside nemt gratis - Gratis reklamefri hjemmeside

tirsdag den 18. juni 2013

De største open source CMS'er

Der er rigtig mange CMS systemer på markedet, men det er ikke alle sammen, men det er ikke alle sammen der ligeledes er open source.
Bloggen vil derfor i denne omgang ser nærmere på en række af de største udbydere inden for disse webløsninger.


Hvad betyder open source?

Først er det vigtigt at slå fast, hvad open source egentlig betyder. Det er et udtryk for, at du har adgang til systemets filer og mulighed for at arbejde med dem. Det vil give programmører for at få glæde af et CMS som Wordpress og lave funktionelle eller designmæssige ændringer.

Ved disse open source løsninger vil du altså have FTP-adgang og du vil have langt bedre muligheder for at lave en skræddersyet løsning, i modsætning til hvis du vælger et aflukket og begrænset system.

Fordele ved open source
Det giver en række klare fordele og to af de vigtigere er følgende:

  • Mulighed for at lave en skræddersyet hjemmeside.
  • Nem og hurtig udvikling af hjemmesiden, uden større begrænsninger

To af de førende open source systemer



Der er ingen tvivl om at Wordpress og Joomla! er to af de førende udbydere på det området. Hvor Wordpress med over 60 millioner brugere har udviklet sig til meget mere end en blog.

Deres brugervenlige system, med et væld af temaer og plugins gør, at de vil være et rigtig godt valg i mange sammenhænge.
Joomla! er omvendt nok en bedre løsning, hvis du har specielle funktionalitetskrav eller ønsker en webshop. I tilfældet hvor du har brug for en shop, vil der ligeledes være mange andre udbydere du bør overveje.

Sammenligning

Hvilken af de to udbydere du bør vælge, afhænger meget af dine behov og præferencer. Wordpress er et nemmere og mere brugervenligt system, hvor du nemt kan installere designs og øget funktionalitet, via themes og plugins.

Joomla! giver en række andre muligheder og kan være bedre, hvis du har specielle funktionalitetskrav, til database, brugerprofiler etc. Der er dog generelt enighed om at Joomla! er markant sværere at finde rundt i som nybegynder.

Opsummerende må Wordpress være anbefalingen, hvis du har behov for en klassisk blog eller hjemmeside. Det er mange millioner hjemmesidebrugere enige om. Det er bare vigtigt at understrege, at det afhænger af hvilken kravspecifikation du har. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar